Левичари е имало винаги. В древни времена те са били считани за вещици

...
Левичари е имало винаги. В древни времена те са били считани за вещици
Коментари Харесай

Интересни факти за левичарите

Левичари е имало постоянно. В антични времена те са били считани за вещици и изгаряни на клада единствено поради обстоятелството, че измежду тях постоянно се срещат много талантливи хора. 

Много известни персони от истоирята са били левичари: Юлий Цезар, Толстой, Пикасо, Пеле, и други Но, малко прочут факт да вземем за пример е, че левичари има също и измежду животните. 

Ето и още невероятни обстоятелства за левичарите.
Всички полярни мечки и множеството маймуни са левичари.В Япония е срамно да бъдеш левичар. Мъж има право да изиска бракоразвод, в случай че жена му се окаже левичар.Десничарите постоянно се раждат през първата половина на годината, а левичарите - през втората.Сред левичарите по-често се срещат хора, които заекват.Левичарите се движат по-добре във водата.На нашата планета има повече от 500 млн. левичари.Леонардо да Винчи е бил левичар, също по този начин е пишел от дясно на ляво, тъй че неговите трудове могат да бъдат прочетени в огледало.Преди няколко милиона години, левичари също е имало. Потвърждават го археологически находки на антични принадлежности за левичари.Жана д`Арк е била левичар. Някои историци са склонни да имат вяра, че този факт е бил от решаващо значение за нейното изгаряне на клада.В някои африкански племена и до през днешния ден имат вяра, че левичарите са отровители, тъй че не ги позволяват до приготвянето на храна. Предприемат се и фрапантни ограничения като ампутиране или изгаряне на ръката.От 13 август 1992 година се празнува " Денят на левичарите ".Левичарите имат по-високо IQ от десничарите.Лявата ръка се смята за " нечиста " в мюсюлманските страни. Тя се употребява единствено за тоалет и с нея е неприемливо да се храни човек.Левичарството е наследствено.Левичарите измежду мъжете са повече, в сравнение с измежду дамите.Левичарите са по-емоционални.Сред левичарите има доста надарени спортисти. Според статистиката, 40% от носителите на златни медали са левичари.
Източник: abcfact
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР